iconen-project-groot-schaduw
 • Samen bouwen, op eigen kracht

 • 1

V & V Manager

“De afgelopen 2,5 jaar ben ik door TriMaya ingezet als verificatie & validatiemanager bij CS A15. Speciaal opgericht voor verbreding van de autosnelweg A15 richting de 2e Maasvlakte.

Mijn rol omvat het inrichten van een verificatieproces, de implementatie daarvan binnen de organisatie, het validatieproces en het specificeren van de ondersteunende tooling. Bij verificatie beoordelen we of je aan de eisen voldoet: ‘Heb ik het juist gebouwd?’ Bij validatie beoordelen we of je aan de verwachtingen en de behoeftes van de opdrachtgever en de stakeholders voldoet: ’Heb ik het juiste gebouwd?’

Aantoonbaar voldoen aan de eisen

Het doel hiervan is aantoonbaarheid. Voldoet het project aantoonbaar aan de eisen van de klant, in dit geval Rijkswaterstaat. Voordat het project daadwerkelijk wordt vrijgegeven, beoordeel ik of het proces waarmee je dit aan kunt tonen goed gevolgd is.Zo krijgt de eindklant, Rijkswaterstaat, vertrouwen dat het werk op de manier wordt uitgevoerd en opgeleverd zoals zij voor ogen heeft. Bovendienis het aantonen van het voldoen aan de eisen een voorwaarde om het werk betaald te krijgen. Tot slot zijn de stakeholders bij het project meegenomen in het ontwerp, waardoor zij ook het gevoel hebben dat ze iets krijgen waar ze mee kunnen werken. In dit geval zijn dat ruim 40 organisaties, waaronder gemeentes, Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, waterschappen, provincie Zuid-Holland, verkeerscentrale Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Rotterdam.

Nauw betrokken bij ontwerp- en uitvoeringsafdeling

Het inrichten van de processen vind ik interessant, je bent heel nauw betrokken bij de ontwerp- en uitvoeringsafdeling. Bovendien breng je een gedragsverandering teweeg. Het wordt steeds belangrijker om het project ook op papier af te hebben. Je kunt buiten hele mooie dingen bouwen, maar als je op papier niet kunt aantonen dat ze voldoen aan de eisen, heeft de opdrachtgever nog geen product en zal hij niet betalen.

Vertrouwen

Ik heb veel vertrouwen in TriMaya. Ze pakt de zaken aan met visie door te specialiseren in verificatie, validatie en testen. Hierin onderscheiden zij zich van anderen. TriMaya is plezierig om voor te werken.”

 

Quote

"Goede match op cultuur, inhoud van de opdracht en professionaliteit"

Waarom zij kozen voor TriMaya

 • “De afgelopen 2,5 jaar ben ik door TriMaya ingezet als verificatie & validatiemanager bij CS A15. Speciaal opgericht voor verbreding van de autosnelweg A15 richting de 2e Maasvlakte.

  Lees meer
 • “Als projectleider ben ik nu ruim 3 jaar via TriMaya bezig met het testen van de verkeerskundige en tunnel-technische installaties van de 2e Coentunnel. Zo testen we of alle verschillende installaties die in een tunnel zitten - of ermee te maken hebben -, juist functioneren en juist met elkaar functioneren.

  Lees meer
 • “Als technisch applicatiebeheerder ben ik via TriMaya ingezet. Het gaat om maatwerk technische software die ontwikkeld wordt voor bijvoorbeeld de overheid, telecombedrijven en verkeer & vervoerbedrijven.

  Lees meer