iconen-project-groot-schaduw
 • Samen bouwen, op eigen kracht

 • 1

Testmanager

“Als projectleider ben ik nu ruim 3 jaar via TriMaya bezig met het testen van de verkeerskundige en tunnel-technische installaties van de 2e Coentunnel. Zo testen we of alle verschillende installaties die in een tunnel zitten - of ermee te maken hebben -, juist functioneren en juist met elkaar functioneren.

Stel, een auto komt in de tunnel stil te staan, dan moet de verkeersleider worden ingeschakeld, de video camera moet aan, de automobilist moet kunnen worden toegesproken en de ventilatie moet aan. Het gaat om het geïntegreerd goed werken van alle elementen bij elkaar.

Veelzijdige opdracht

In een vroeg stadium hebben we de plannen geschreven. Eerst het overall plan over testen van de hele tunnel, vervolgens de plannen voor de installaties en de integratietesten. Daarna hebben we voor iedere test de testprotocollen geschreven. Bij het uitvoeren van de testen worden de testprotocollen stap voor stap uitgevoerd en de bevindingen geregistreerd; oplossen, opnieuw testen of opgelost.

Het is een veelzijdige opdracht. We hebben niet alleen in de tunnel getest, maar ook bij de leveranciers van de middelen.

Tunnel zo min mogelijk dicht

Deze opdracht is een iets andere rol dan normaal. Er moet wel worden voldaan aan het pakket van eisen van Rijkswaterstaat, maar de kwaliteitseisen zijn vooral vanuit Croon Electrotechniek belangrijk. Croon heeft een contract om de Coentunnel 30 jaar open te houden, maar wordt op de vergoeding gekort als de tunnel dicht moet in verband met technisch onderhoud.

Croon en de Coen Tunnel Company willen dan ook een systeem hebben dat zo goed mogelijk werkt, zodat de tunnel zo min mogelijk dicht gaat. Het leveren van de juiste kwaliteit nu, gaat zich direct terugbetalen in de onderhoudsperiode die hierna komt.

Aansprekend project, met aansprekende techniek en een goed team

Ik vind het heel interessant om met de techniek bezig te zijn, de systemen te leren kennen en als eerste de tunnel te gaan bedienen. Ook het aansturen van de mensen vind ik boeiend. Het zijn allemaal gemotiveerde mensen op het project. Iedereen die daar werkt, doet dit omdat ze het leuk vinden. Dat geldt ook voor mij. Boy Soochit weet dat ik graag dit soort projecten doe, en daarom heeft hij aan mij gedacht.

Het is een aansprekend project, met aansprekende techniek en een goed team. Kortom, een mooie periode.”

Quote

"Goede match op cultuur, inhoud van de opdracht en professionaliteit"

Waarom zij kozen voor TriMaya

 • “De afgelopen 2,5 jaar ben ik door TriMaya ingezet als verificatie & validatiemanager bij CS A15. Speciaal opgericht voor verbreding van de autosnelweg A15 richting de 2e Maasvlakte.

  Lees meer
 • “Als projectleider ben ik nu ruim 3 jaar via TriMaya bezig met het testen van de verkeerskundige en tunnel-technische installaties van de 2e Coentunnel. Zo testen we of alle verschillende installaties die in een tunnel zitten - of ermee te maken hebben -, juist functioneren en juist met elkaar functioneren.

  Lees meer
 • “Als technisch applicatiebeheerder ben ik via TriMaya ingezet. Het gaat om maatwerk technische software die ontwikkeld wordt voor bijvoorbeeld de overheid, telecombedrijven en verkeer & vervoerbedrijven.

  Lees meer